Αύγουστος 2012

Στο νησί του μυθικού Ικάρου με τον αρχαιότατο πολιτισμό και την «ανεμόεσσα» φυσιογνωμία, που αντιστέκεται στο μαζοποιημένο τουρισμό, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Πειραιά, ( Φ.Ο.Π.), σε συνεργασία με τον «Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μαγγανιωτών» συνδυάζοντας καλοκαιρινές διακοπές και εθελοντικές δράσεις θα συμβάλει στον καθαρισμό και στη συντήρηση παλιών μονοπατιών.

Η εθελοντική ομάδα, θα «γευτεί» τη βιωματική εμπειρία της δημιουργικής πεζοπορίας και ταυτόχρονα θα γνωρίσει τις άγνωστες και πολύμορφες φυσικές ομορφιές και αντιθέσεις της Ικαρίας. Τα παλιά μονοπάτια αποτελούσαν το μοναδικό μέσο συγκοινωνίας του νησιού στο παρελθόν, γι ’αυτό κουβαλάνε την ιστορία του που έχει χαραχτεί στην αρχιτεκτονική και στον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 10 μέρες: από 11-22 Αυγούστου. Αριθμός ατόμων περιορισμένος με υποχρεωτική συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η διαμονή θα γίνει στο Μαγγανίτη με σκηνές, που θα φέρoυμε μαζί μας, σε χώρο κατάλληλο για κατασκήνωση με τις απαραίτητες παροχές, (νερό, τουαλέτα, κουζίνα για πρωινό). Παράλληλα με τις πρωινές εργασίες στα μονοπάτια του νησιού, θα πραγματοποιήσουμε ορειβατικές διαδρομές, όπως τη διάσχιση της κορυφογραμμής Ικαρίας, θαλάσσιες διαδρομές με καΐκι, όπως Μαγγανίτη- Καρκινάγρι –Αγ. Κήρυκο. Θα περιηγηθούμε σε γραφικές γωνιές, θα κολυμπήσουμε στα διάφανα νερά, θα συμμετάσχουμε σε τοπικά πανηγύρια και παραδοσιακές εκδηλώσεις με τους κατοίκους του νησιού και θα γνωρίσουμε την ιστορία του.

Επισήμανση: Τετάρτη 15/8/12: Πρωί: Ανάβαση από Μαγγανίτη στην κορυφογραμμή του Αθέρα (800 μ.). Διάσχιση κορυφογραμμής, κορυφή
«Μέλισσα», άφιξη στην ιστορική Λαγκάδα και συμμετοχή στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου, Ώρες Πορείας 7. Επιστροφή με αγροτικά ΙΧ στο Μαγγανίτη.

Εξοπλισμός: Ορειβατικός Καλοκαιρινός (Γάντια εργασίας πάνινα, μακρύ παντελόνι, μακρυμάνικο πουκάμισο , καπέλο, αντηλιακό, αντιανεμικό , φακός κεφαλής, γυαλιά ηλίου, ξηρά τροφή, ατομικό φαρμακείο και σακούλες για τα σκουπίδια……)

Συντονιστές Προγράμματος: Γωγώ Κοτσιάκου-Κώστας Μανώλης

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 210 4170814-6976953415-6973387560
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Ιουλίου